Soundmade

Hvad er Soundmade og hvorfor har jeg startet Soundmade? Hør om mine tanker bag og hvorfor jeg har startet min egen streaming tjeneste.

Hvad er Soundmade?

Som vi skriver på vores hjemmeside så er Soundmade kort fortalt; “Dit digitale backstage-pass, der giver dig adgang til live-koncerter og eksklusive videoproduktioner med landets største kunstnere”. Hvad betyder det så?
Det betyder at du kan opleve ekslusive koncerter, Behind the scenes reportage, diverse sessions og dokumentar med nationale samt internationale artister.

Hvorfor startede jeg Soundmade?

Efter 10 år som freelance content creator, hvor jeg har lavet, musikvideoer, reportager, live session + meget andet for diverse små og store artister i Danmark.
Hver gang jeg har lavet et video af den ene eller anden form har jeg altid været lidt ked af at den færdige video havnede på YouTube. YouTube, er et fantastisk sted at finde ny musik, se videoer, bliver underholdt eller finde inspiration. Men det er desværre også bare en masse skrald på platformen og jeg synes det er synd at artister og kunstnere bruger så lang tid på at opbygge et stærkt brands, og så ender man med at slås med videoer hvor, folk falder på isen, hurtige biler, eller de berømte kattevideoer.

Udover det lukkede Google og dermed YouTube for al dansk musik i August 2020. Det viste en stort skrøbelighed i  dansk musik. Min første tanke var; “Hvis jeg har min egen streaming tjeneste, så kan jeg selv bestemme hvad jeg vil have på den og om der skal være dansk musik på eller ej”.


Musikere skal kunne tjeneste penge på en “ny” måde

Udover min love/hate-forhold til YouTube, har jeg også i de sidste 10 år set musikere gennemgå den samme “gamle” process om og om igen; Lave/skrive sange, udgive dem, tager på turné og så starte forfra igen. Så der er sangskrivning, afspilninger og livejobs at tjene penge på.
Så jeg ville egentlig også give musikere og artister en ny måde at tjene penge på. For der er en masse materiale og interessante processer i sangskrivning, koncerter og tourlivet der er spændende for fans, som de ikke er en del af, udover de korte instagram-stories.

Derfor tog jeg skridtet i November 2020, og begyndte at bygge Soundmade. Efter møde med designer, programmør og timelange brainstorms på navne, lykkes det endelig! den 1. Maj 2021 launchede vi vores MVP (Minimum Viable Product), som også er vores beta-version at soundmade. Det er grundstenen og herfra bygger vi så platformen op.

Håber du vil hoppe ind på Soundmade og følge projektet.

Kig ind på soundmade.com